Ethereum (ETH), de top altcoin door marktkapitalisatie, heeft net zijn hoogste niveau bereikt ten opzichte van Bitcoin sinds januari 2019 en blaast het al lang bestaande „flippende“ verhaal nieuw leven in.

Het ETH/BTC-paar zit momenteel op 0,039 BTC na het aanraken van een intraday high van 0,04 BTC op de Binance-beurs.

ETH rijdt op de grote DeFi-golf

ETH begon een nieuw kwartaal met een knal door het aanraken van een twee jaar durende high van 486 dollar, omdat het blijft profiteren van de exponentiële groei van het gedecentraliseerde financiële ecosysteem.

Terwijl Bitcoin Code ook $12.000 doorbrak, lijkt de winst bescheiden in vergelijking met Ethereum, en het wordt moeilijker voor Bitcoiners om te ontkennen dat de laatste momenteel de bredere marktrally leidt.

Het totale bedrag aan ETH dat in een overvloed aan DeFi-toepassingen is opgesloten, is nu meer dan 6,1 miljoen.

Bitcoin maximalisten worden ook steeds nerveuzer over synthetische versies van de topcryptocurrencies op basis van ethereum die nu meer dan 500 miljoen dollar aan BTC hebben opgesloten, volgens de gegevens van Messari.

Een ontnuchterende blik op Ethereum’s rally

Terwijl Ethereum er wel in slaagde om terug te komen van de ICO-borst en zich te ontdoen van Bitcoin’s kelderende dominantie, is de weg naar de veelbesproken flipppening nog steeds erg lang.

Het ETH/BTC-paar daalt nog steeds met maar liefst 74 procent ten opzichte van het levenslange hoogtepunt van 0,15 BTC dat in juni 2017 werd bereikt. Dit was het geesteskind van Vitalik Buterin dat het dichtst bij Bitcoin kwam.

Het DeFi-ecosysteem dat de stellaire run van Ethereum steunt, is nog steeds erg kwetsbaar en de stijgende gasprijzen maken het voor de gemiddelde Joe moeilijk om deel te nemen.

Ondertussen zijn er Bitcoin-gepantserde Ethereum-penningen die afhankelijk zijn van gecentraliseerde bewakers, die zorgen baren over hun vertrouwensmodellen.